top of page
om wahines

Wahines är ett surf- och lifestyle brand för tjejer.

Vi har valt att fokusera oss på att skapa hållbara badkläder och utrustning för den aktiva surfkvinnan. Vårt största fokus är hållbarhet  - i material, produktion och form. Badkläder för tjejer är enkla och feminina med en passform som passar alla kroppar. Utrustningen är både uppdaterad i hållbarhet och en kvinnlig version av surf. 

 

Vi drivs av surfingen som livsstil.

I vårt surf community kan tjejer som vill engagera och inspirera varandra att mötas och dela med sig om allt som är relaterat till vågsurfing. 

Vi erbjuder nätverk viaen digital plattform och events, speciellt våra surf resor Wahines Surf. 

Med oss ska alltid finns tid för surf, vänskap och äventyr. 

Sedan år 2020 är Wahines ett registrerat varumärke. 

4606F400-7A9C-48F5-92C0-1E9C4FA3BB78_1_105_c.jpeg
Image by Photoholgic

hållbarhet

Haven är vår lekplats. Idag skadas det marina livet av mänsklig aktivitet. Att plast hamnar i haven har på något sätt blivit normalt. Faktum är att så mycket som ca 8 miljoner ton plast går ner i våra hav varje år. Trots det fortsätter vi producera plastprodukter.

 

Många av dagens badkläder är gjorda av syntetiska tyger, ursprungligen gjorda av plast och olja.  Wahines jobba för att ha ett mer hållbart alternativ till marknaden. Det är en spännande resa som vi kommer göra och hoppas att ni vill följa. För natur, miljön och en våg mot friskare hav. 

Wahines skapar hållbara bad- & surfkläder för att bidra till ett miljövänligt förhållningssätt.

Med enbart två kollektioner, Wahines Sea Collection för våra surfprodukter och Wahines Swimwear för ett klimatpositivt badmode bland kvinnor. 

Vår vision handlar om att gör medvetna och klimatsmarta val inom produktion, design, och distribution.  Kolla in vår shop här för mer information.

För mer om våra märkningar och samarbeten, läs här.

Image by Timon Studler

socialt ansvar

Wahines vill att alla tjejer kan känna sig bekväma och fina i vattnet, där storlek, form på kroppar, etnisk bakgrund eller ålder inte ska spela roll. Fokus är glädje, välmående, kärlek och lek.

Därför är det övergripande syftet att designa badkläder som stärker kvinnors självförtroende, skönhet och bekvämlighet i vattnet.

En annan viktig del i vårt jobb är att jobba för jämlikhet, mänskliga rättigheter

i alla delar av värdekedjan. För att göra det kommer vi välja att jobba med långsiktiga partners och hitta leverantörer som jobbar inom Europa. Detta är något vi kommer jobba successivt med under vår uppbyggnad så tack för ert förtroende och stöttning!  

Välkomna att joina!

Image by Victoria Palacios
bottom of page