top of page

Hållbarhetstips för dina surfresor -så kan du resa miljövänligt!
Välkommen tillbaka till vår surfblogg!


Hoppas du är redo för ett nytt inlägg.

Vi vill gärna dela med oss något som är en stor del i en surfares liv - jo resor.

Vi vill lyfta fokuset till hållbart resande.


Vad är hållbarhet? Det är en brett begrepp som innebär många olika faktorer. Men kort skulle det kunna beskrivas som att det är en utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationer möjligheter att tillgodose deras behov.


Vi på WAHINES vill gärna hjälpa dig att komma igång och ge dig tips på hur du väljer hållbarhet i din surfning. Vi välkomnar även dig till vårt kvinnliga surfcommunity där vi bjuder in till roliga nyheter, hållbart surfliv, events och resor.


 

Hållbarhet som surfare


Resandet för en surfare är en del av livsstilen. Men liksom i andra industrier, har vårt resande fått en stor klimatpåverkan. Alltså både som resenär och surfare har vi en möjlighet att välja våra transportmedel, boende och hur vi interagerar med det lokala samhället på surfdestinationen.


Att resa är att se över erbjudande som marknadsförs och göra avvägningar vad det innebär för oss, det lokala samhället och klimatpåverkan i boende, transport och aktiviteter så att kommande generationer ska kunna besöka de surfplatser även framöver."


Vad är första steget mot ett hållbart resande som surfare?


Med vår korta guide nedan kommer du få bekanta dig med tre faktorer som vi tycker

är viktiga. Häng med till vårt surfcommunity för mer utförlig information om hur vi på WAHINES applicerar hållbarhet.# 1: RESEARCH

När det kommer till att välja resor finns det många alternativ att välja mellan. Därför rekommenderar vi att du gör noggrann research. Fundera på om destinationen du åker till visar tydlig fokus på miljö och sociala aspekter eller har massturism etablera sig på platsen.


# 2: TRANSPORT

Att ta sig till din destination kan ibland innebära att du behöver välja ett mindre miljövänligt alternativ. I sådana fall kan du efterfråga klimatkompensation eller välja att betala för detta i kassan. Kom ihåg att vi inte kan göra allt, men att välja färre mellanlandningar och att ställa frågor till bolag om vad de gör för att bidrar till en hållbar utveckling ökar kunskap om dina val. Gör sen ett medvetet val utifrån din slutdestination.


# 3: LOKALT

Hållbarhet på lokal nivå innebär mer än bara att delta i organiserade strandstädningar. Det handlar om att ha ett långsiktigt engagemang som verkligen kan göra skillnad. Att skapa samarbete och samverkan är viktigt. Ta gärna tid att fundera över hur du som individ kan bidra på plats. Kan det vara genom att bo, äta och handla lokalt? Eller kan det vara genom att engagera dig i ett lokalt projekt som bidrar till samhällsutvecklingen under några timmar på din surfresa?!För oss på WAHINES inkluderar vi hållbarhet alla tre aspekterna ovan. Dessa faktorer spelar en viktig roll för oss i skapandet av WAHINES och vårt operativa jobb.


 

Ta en titt nedan på vad vi, WAHINES,

erbjuder kring hållbart resande. Våra eventresor är en del av vårt erbjudande i WAHINES Surf Community. Dels för att vi tycker att det är roligt att träffa er som har joina oss.


WAHINES SURF we creste memories together
WAHINES SURF, tillsammans skapar vi minnen

Med WAHINES SURF skapar vi tillsammans minnen för dig som är ute efter hållbarhet, äventyr och häng med surfvänner. Det gör vi genom att jobba med lokala aktörer för samverkan och upplevelser.


 

Här var en kort introduktion till ett hållbart surfande. Om du vill lära dig mer kan du ansluta till vårt kvinnliga surfcommunity där vi delar mer information om surfing och livstilen.

Klicka här och joina oss.


Vi vill också påminna dig om att kolla in våra surfaccessoarer i butiken. Vi levererar inom angiven tid, med möjlighet till grön frakt med DHL - en omställning för klimatet och

fossilfria transporter.


 

Som alltid ser vi fram emot att höra din feedback och uppmuntrar dig att lämna en kommentar. Tack för att du delar detta med oss!


Glöm inte anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


 

copyright: wahines®2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page